Beställ vårt senaste nummer »

Fuck you right back, sa Kulla-Gulla

Katrin Zytomierska. PR-konsult, med uppdrag bland annat att marknadsföra Moderaterna, och med en blogg med namnet ”Fuck you right back”. Precis så vill jag säga. Fuck you right back,

buy cheap viagra

Katrin. Och minsann, verkar det inte som om en ung kvinna från Polen redan har sagt det.

I ett blogginlägg talar Zytomierska om att den barnflicka som hon har haft anställd har ”rymt”. Rymmer gör fångar, rymmer gör omyndiga barn från sina föräldrar. Och ”rymt” menar Zytomierska att denna ”enkla bondjänta” har gjort. Hon förmodas ha tagit sig till släktingar i USA och hennes förra arbetsgivare tänker nu göra allt för att förstöra hennes framtid. Blogginlägget ger vid handen att Zytomierska är en självupptagen, barnslig och häpnadsväckande elak människa, som själv anser att hon är för snäll. För det är häpnadsväckande elakt att ange människor för polis och amerikanska invandringsmyndigheter med den enda motiveringen att de minsann ska få för att de visar sig otacksamma mot snälla, rikare människor som köper H&M-kläder till fattiga barn. Det är häpnadsväckande elakt att vilja förstöra en ung människas liv, vilket Zytomierska säger att hon vill. Hon lägger ut namn och bild på den person som påstås ha svikit henne och hävdar att hon vill att det är hennes text människor ska läsa om de googlar på kvinnans namn. Och Zytomierska hotar den unga kvinnan rakt av: ”Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige. Hör jag att hon kommit till Sverige för jobb så kommer jag att sätta stopp för det. Jag har gjort det förr och jag gör det med lätthet igen. Jag har mycket information om den här tjejen som gör henne till en opålitlig och ond människa.”

Vad är den stora berättelsen då? Den är att detta är också en del av RUT-Sverige. RUT-Sverige är inte bara de försvunna skatteintäkterna och de skamliga vårdvinsternas land. ”Barnflickan” – denna märkliga benämning på unga kvinnor som tar hand om andras barn i deras hem – är här igen, på bred front. De passar barn och fyller i luckorna i livspusslet, och en del av dem är inte nöjda med sin lott, fast de fått skönhetsbehandlingar och extra hemresor av matmor. Men snälla, låt mig få tro att det inte är ett försmått arbetsgivarpar som får bestämma om människor får komma till Sverige och söka jobb. Visa att det inte spelar någon roll om Zytomierska är elak eller inte, för det här är en så kallad rättsstat. Visa mig att det finns fackföreningar som försöker organisera denna arbetskraft. Visa mig att det går att pressa tillbaka den ohöljda arrogansen. Pengar luktar kanske inte, men ojämlikhet och klassförakt gör det.

Ann Ighe

 

 

Kommentarer
 1. Mia skriver:

  Tack. Det var en mycket bra text.

 2. irmelin skriver:

  Toppen Ann!

 3. Linda skriver:

  Tack Ann!

 4. Daniel skriver:

  Det verkar som att den empatistörda mobbingskultur som präglat många av Sveriges (i media stora) ”bloggprofiler” inte bara tar sig uttryck i deras texter utan också i rent illvilliga handlingar i det verkliga livet.

  Är lite lätt chockad över insikten att det inte bara varit ett försök att få uppmärksamhet utan en ganska korrekt avspegling av fru Rimérs känslomässiga (öken)landskap.

 5. [...] (om vi ska döma av det jag läst om karln). Ann Ighe skriver bra om det hela i  Ord & Bild, Fuck you right back,  a Kulla-Gulla: I ett blogginlägg talar Zytomierska om att den barnflicka som hon har haft anställd har [...]

 6. kerstin bäck skriver:

  BRA BRA BRA – hoppa detta når ”matmor” och hennes anhängare.

  KERSTIN

 7. Nicklas Eriksson skriver:

  Jag hoppas att något helt annat når ”matmor” – och det är inte ett blogginlägg…

 8. Elisabeth Brännström skriver:

  En mycket bra text. Katrin borde skämmas. jag antar att hon någonstans inbillar sig att hon använder sig av en rå och respektlös humor, men tyvärr är hon inte det minsta rolig utan framstår bara som elak och ganska dum.

  Elisabeth Brännström

Lämna en kommentar

Publicerad

11 december, 2011 av Ann Ighe

Reaktioner

8 kommentarer