Om Haverier:

”Ord & Bild är för närvarande landets bästa kulturtidskrift. Nya numret (1-2/2010), med tema haverier, är ännu ett i raden av välgjorda och intressanta nummer. Djup och bredd.”

Kristianstadsbladet 15 april 2010

”Ett perfekt exempel på hur bra en kulturtidskrtift kan funka: det där långsamt intensiva, associativa arbetet med att tänka fram nya texter, men också ta till vara det som pågår i tiden omkring själva skriften.”

Aftonbladet 13 april 2010

I Ord&Bild hittar du poesi, prosa, samhällsdebatt, kritik och bildverk sida vid sida. Vi odlar den skönlitterära essän och engagerar ett brett spektrum av författare, skribenter, konstnärer och fotografer. Trots sina 120 år är Ord&Bild en högst vital tidskrift som vänder sig till en kulturintresserad allmänhet. Läs Ord&Bild om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på kulturområdet, eller bara för att njuta av texter som du inte skulle hitta någon annanstans.

Ord&Bild har givits ut sedan 1892 och är därmed Sveriges äldsta kulturtidskrift. På 1890-talet samlades det mesta av vad Sverige hade av konstnärer och författare kring tidskriften. I slutet av 30-talet gick den ärevördiga publikationen in i kampen mot nazismen och för friheten i de nordiska länderna och på 60- och 70-talen var Ord&Bild den intellektuella vänsterns ledande forum.

Idag är Ord&Bild en oberoende radikal tidskrift som bär sitt rika arv och sina 120 år med stolthet.

Redaktörer och ansvarig utgivare

Ann Ighe
Patricia Lorenzoni

Redaktionskommitté

Meira Ahmemulic, Nora Bencivenni, Athena Farrokhzad, Jonas Fridén, Sofia Gräsberg, Mattias Hagberg, Sara Hallström, Helena Holgersson, Edda Manga, Khashayar Naderehvandi, Andrés Stoopendaal, Catharina Thörn, Håkan Thörn, Erik Persson, Kalle Sanner, Linda Östergaard.

Grafisk form pappersutgåvan

Ord&Bild

Lösnummer

De senaste numren går att beställa på Adlibris, klicka här.

Du kan också beställa äldre nummer. Vi har alla årgångar från 1892 och framåt, med vissa undantag. Skicka ett mail till ekonomitjanst@natverkstan.net så hjälper de dig. Förstås kan du också beställa de senaste numren därifrån.

Prenumerera

Att prenumerera är ett prisvärt sätt att följa Ord&Bild. Det är enkelt, antingen klickar du på länken och fyller i formuläret. Klicka här för att komma dit.

Annars skickar du ett mail till Nätverkstans Ekonomitjänst. Skriv ditt  namn och din adress och från vilket nummer du vill ha en prenumeration ekonomitjanst@natverkstan.net.

Helår privatpersoner

inom Sverige 330:- övriga Europa 440:- övriga världen 580:-

Helår institutioner

inom Sverige 400:- övriga Europa 540:- övriga världen 640:-

Stödprenumeration

Stödprenumeration kostar 450:- (Sverige)

Beställa lösnummer

Du kan förstås också beställa lösnummer av Ord&Bild, både gamla och nya. Vi har alla årgångar från 1892 och framåt, med vissa undantag. Gör på samma sätt som när du tecknar en prenumeration, skicka ett mail till ekonomitjanst@natverkstan.net så hjälper de dig.

Vad gamla enkelnummer kostar

enkelnummer 80 kronor + porto dubbelnummer 140 kronor + porto

Nätverkstan

Ord&Bild är delägare i Nätverkstan Kultur i Väst AB. Inom ramen för Nätverkstan ryms bland annat Kulturverkstan (en tvåårig projektledarutbildning inriktad mot kultur och IT) och Webbverkstan.

Prenumerationer och lösnummerförsäljning hanteras dessutom av Nätverkstan Ekonomitjänst.

Tidskriftsverkstaden i Väst

Ord&Bild är medlemmar i och produceras delvis på Tidskriftsverkstaden i Göteborg.

eurozine

Ord&Bild är en av initiativtagarna till den europeiska nättidskriften och kulturtidskriftssamarbetet Eurozine.