I 127 år har tidskriften Ord&Bild varit en röst i samtiden, en plats för konst- kultur- och samhällsdebatt, för såväl nyskriven svensk som nyöversatt utländsk prosa och poesi, för essäistik och gränsöverskridande skapande mellan ord och bild. Här uppdaterar du dig på aktuell debatt och hittar det du inte visste fanns.

Tidskriften grundades 1892 av Karl Wåhlin, och har sedan dess förvaltat sin tradition samtidigt som den genomgått flera förändringar. Redan i sin barndom samlade tidskriften de mest tongivande svenska konstnärerna och författarna. I slutet av 1930-talet blev den en radikalt liberal röst i ett Europa präglat av fascism och nazism. På 1960- och 70-talen var Ord&Bild den intellektuella vänsterns ledande forum. Idag är Ord&Bild en oberoende radikal tidskrift och en av Sveriges äldsta kulturtidskrifter.

Tidskriften kommer ut med fem fullmatade nummer per år, och en årsprenumeration kostar 350 kronor, eller 25 kronor i månaden med autogiro. För att komma till prenumerationsformuläret, klicka här.

Redaktörer och ansvariga utgivare

Ann Ighe – ann.ighe@tidskriftenordobild.se                         
Marit Kapla – marit.kapla@tidskriftenordobild.se

Styrelse

Olav Fumarola Unsgaard, ordförande. Övriga ledamöter: Kerstin Alnebratt, Maria Grönroos, Evelina Johansson Wilén, Johan Lindblom, Linnéa Lindsköld, Tormod Otter Johansen, Ola Sigurdson.

Redaktionskommitté

Meira Ahmemulic, Erik Andersson, Jesper Brygger, Hjalmar Falk, Athena Farrokhzad, Sofia Gräsberg, Mattias Hagberg, Joel Kellgren, Edda Manga, Emma Melldén, Khashayar Naderehvandi, Julia Pennlert, Catharina Thörn, Håkan Thörn, Linda Östergaard.

Kritikredaktion

Sewilius Berg, Lena Ulrika Rudeke, Andrés Stoopendaal

Form

Kajsa Bergström Feiff

Adress

Tidskriften Ord&Bild
Box 31120
400 32 Göteborg
Sverige

red@tidskriftenordobild.se

Ord&Bilds redaktörer Marit Kapla (t v) och Ann Ighe. Foto: Ola Kjelbye.

Ord&Bilds redaktörer Marit Kapla (t v) och Ann Ighe. Foto: Ola Kjelbye.

Prenumerera

Att prenumerera är ett prisvärt sätt att följa Ord&Bild. Antingen kan du gå till vårt prenumerationsformulär, eller så kan du skicka ett mail till Nätverkstans Ekonomitjänst. Skriv ditt  namn och din adress och från vilket nummer du vill ha en prenumeration ekonomitjanst@natverkstan.net.

Helår privatpersoner

inom Sverige 350:- övriga Europa 440:- övriga världen 580:- autogiro inom Sverige 25:-/mån

Helår institutioner

inom Sverige 420:- övriga Europa 540:- övriga världen 640:-

Stödprenumeration

Stödprenumeration kostar 470:- (Sverige)

Lösnummer

Vi har återförsäljare på ett 30-tal ställen runt om i Sverige där du kan hitta det senaste numret av Ord&Bild. För att hitta din närmaste bokhandel eller tidskriftsbutik med Ord&Bild i sortimentet, klicka här. Du kan också beställa både det senaste och äldre nummer genom att mejla ekonomitjanst@natverkstan.se. Vi har alla årgångar från 1892 och framåt, med vissa undantag. På Aktuella nummer hittar du de senaste årgångarna. Gå till Äldre nummer för att se ett urval av de baknummer vi har till försäljning. Lösnummerpris är 90 kronor för enkelnummer, 125 kronor för dubbelnummer. Nummer äldre än två år kostar 70 kronor (enkel) respektive 100 kronor (dubbel).

Nätverkstan

Ord&Bild är delägare i Nätverkstan Kultur i Väst AB. Inom ramen för Nätverkstan ryms bland annat Kulturverkstan (en tvåårig projektledarutbildning inriktad mot kultur och IT) och Webbverkstan.

Tidskriftsverkstaden i Väst

Ord&Bild är medlemmar i och produceras delvis på Tidskriftsverkstaden i Göteborg.

Rapport "Crowdfunding för tidskrifter och andra kulturprojekt"

Rapporten "Crowdfunding för tidskrifter och andra kulturprojekt” av Olav Fumarola Unsgaard finns tillgänglig att ladda ner här. Stort tack till Kulturbryggan för de beviljade medlen.

Eurozine

Ord&Bild är en av initiativtagarna till den europeiska nättidskriften och kulturtidskriftssamarbetet Eurozine.