Malte Persson om Cormac McCarthys nya romaner Passageraren och Stella Maris, nyss utkomna på Bonniers i översättning av Niclas Hval.
Read MoreKritik: Anna Remmets om Requiem över en förlorad stad av Aslı Erdoğan
Anna Remmets har läst Rámus utgivning av Asli Erdoğan Requiem över en förlorad stad, en gotisk skildring över författarens hemstad Istanbul.
Read MoreOrd&Bild 1 2023
En restaurang har en entré, en personalingång, ett varuintag, ett avlopp och ventilation. Kanske en bakdörr där cykelbuden släpps in. Nu tar vi oss an både restaurangen och maten från andra håll, och frågade därför ett antal skribenter, poeter och konstnärer vilken ingång de skulle vilja ta.
Read MoreKritikersamtal med Ord&Bild våren 2023
Välkomna till vårens program av Ord på scen.
Read MoreKritik: Modern självhushållning
Det heter inte kokbok, det heter måltidslitteratur, eller? Po Tidholm har läst “Modern självhushållning” som utsågs till årets bästa av svenska Måltidsakademien 2022, och ger sig på att tolka kokboken.
Read MoreKritik: Ett bord, flera smaker & Mitt kinesiska skafferi
Helena Fagertun har läst två kokböcker av tidigare deltagare i Sveriges Mästerkock, och konstaterar att det verkar som att för att få ge ut en kokbok i Sverige måste man först ha bevisat att man faktiskt kan laga mat. Tänk om litteraturvärlden kunde ta efter, och författarna åtminstone kunde skriva?
Read MoreVägen till befrielse eller Stockholmssyndrom?
Poeten Fatemeh Ekhtesari skriver om hur synen på tro och religionsutövning har förändrats över tid i Iran, och om hur poesin har fått en stor betydelse för många kvinnor som lever i ett land där religionen är påtvingad.
Read More